Απετράπη επίθεση στο Βερολίνο

Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 17:56
UPD:20:01
EPA/HAYOUNG JEON

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες θα πραγματοποιούσαν επίθεση σε αθλητές και θεατές του σημερινού ημι-μαραθωνίου, στη γερμανική πρωτεύουσα.

A- A A+

«Βίαιη ενέργεια» στον σημερινό ημι-μαραθώνιο του Βερολίνου φαίνεται πως απέτρεψε η γερμανική αστυνομία, προχωρώντας στη σύλληψη έξι ατόμων.

Στην κατοχή ενός εκ των υπόπτων φέρεται να βρέθηκαν δύο μαχαίρια, τα οποία έφεραν αιχμηρή λάμα. Πάντως, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την αστυνομία.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες θα πραγματοποιούσαν μια «βίαιη ενέργεια» σε αθλητές και θεατές του σημερινού ημι-μαραθωνίου, στη γερμανική πρωτεύουσα.

«Πριν από τον ημι-μαραθώνιο του Βερολίνου είχαμε συγκεκριμένα στοιχεία ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 18-21 ετών, ενδεχομένως εμπλέκονταν στον σχεδιασμό μιας βίαιης ενέργειας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt, οι ύποπτοι συνδέονται με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τον Δεκέμβριο του 2016.

Στη συγκεκριμένη επίθεση είχαν σκοτωθεί 12 πολίτες.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους πολίτες» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, o οποίος ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «η απόλυτη ασφάλεια, δυστυχώς, δεν είναι εφικτή».

Χθες, ένας 48χρονος άνδρας επιτέθηκε με βαν σε καφετέρια της πόλης Μύνστερ, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα. Ωστόσο, οι αρχές επιβεβαίωσαν πως η συγκεκριμένη περίπτωση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, καθώς ο δράστης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή