Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης για τον Λούλα η Βραζιλία

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 06:12
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηψοφορία των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας για το εάν ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Λούις Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, θα οδηγηθεί τελικά στη φύλακη. Η απόφαση έρχεται έξι μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών και με τις δημοσκοπήσεις να τον θέλουν να είναι το φαβορί. 

Ο Λούλα παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Βραζιλία, παρά την καταδίκη του από το Εφετείο σε κάθειρξη 12 ετών και παρά τις έξι ακόμη δίκες για υποθέσεις διαφθοράς που έχει μπροστά του. Προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου και ελπίζει να εξασφαλίσει το habeas corpus, μένοντας ελεύθερος έως ότου εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του.

Σημειώνεται ότι η καταδίκη του έγινε στη βάση κατηγοριών για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά, υποστηρίζοντας ότι ήταν μία πολιτικά υποκινούμενη δίωξη. 

Το δικαστήριο μοιάζει διχασμένο. Έπειτα από τέσσερις ώρες διαβουλεύσεων, μόλις τρεις από τους 11 δικαστές είχαν εκφραστεί: δύο εναντίον του Λούλα, ένας υπέρ. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή