Ρωσία: Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της δηλητηρίασης του πράκτορα Σκριπάλ

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 20:25
UPD:05/04/2018 08:44
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για αύριο στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ζήτησε η Ρωσία.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στα ΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, η απόφασή αυτή ελήφθη ώστε να συζητηθούν οι κατηγορίες που διατυπώνει η Βρετανία ότι η Μόσχα χρησιμοποίησε μια νευροπαραλυτική ουσία για να επιτεθεί εναντίον του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Αγγλία τον περασμένο μήνα.

Ο Νεμπένζια επισήμανε ότι η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στη βάση της επιστολής της 13ης Μαρτίου που εστάλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπου τονίζεται ότι η Μόσχα είναι «εξαιρετικά πιθανό» να ευθύνεται για την επίθεση.

EURONEWS

Μιλώντας για την υπόθεση Σκριπάλ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως η «κοινή λογική θα επικρατήσει» στο ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρή διπλωματική κρίση μεταξύ της Μόσχας και χωρών της Δύσης.

«Αναμένουμε τη στιγμή όπου, τελικά, η κοινή λογική θα επικρατήσει και οι διεθνείς σχέσεις θα σταματήσουν να υφίστανται αυτή την τεράστια ζημιά που βλέπουμε αυτή την ώρα», δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με τους ομολόγους του της Τουρκίας και του Ιράν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή