Βρετανία: Επετράπη μια χειραποσκευή στις πτήσεις

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2006 12:25
A- A A+

Η μεταφορά μιας χειραποσκευής με τα απαραίτητα, επετράπη στους επιβάτες των αεροσκαφών στη Βρετανία, μετά την αλλαγή του επιπέδου συναγερμού από το «κρίσιμο» στο «σοβαρό», ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Ωστόσο, οι επιβάτες απαγορεύεται να μεταφέρουν υγρά, εκτός από φάρμακα και βρεφικό γάλα, στα σημεία ελέγχου της αστυνομίας.

Η BAA Plc, διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου Heathrow και του Gatwick του Λονδίνου, είπε, ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο στα δύο αεροδρόμια.

Οι περιορισμοί επεβλήθησαν την περασμένη Τετάρτη, μετά τη ματαίωση τρομοκρατικού σχεδίου με στόχο αεροσκάφη που θα πραγματοποιούσαν πτήσεις από τη Βρετανία στις ΗΠΑ.

Σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε ότι κατέβασε το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση στο «σοβαρό» από το «κρίσιμο». Ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιορισμοί για το μέγεθος των αποσκευών που μπορούν να μεταφέρουν οι επιβάτες. Αυτές μπορούν να έχουν μάξιμουμ διαστάσεις 45Χ35 εκατοστά.

Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να είναι μέσα στις αποσκευές, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η απαγόρευση της μεταφοράς υγρών, περιλαμβάνει τις οδοντόπαστες, το ζελέ για τα μαλλιά, το αποσμητικό, τον αφρό ξυρίσματος και τα διάφορα σπρέϊ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή