Προτεραιότητα Πούτιν η παράδοση των S-400 στην Τουρκία

Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 20:16
UPD:04/04/2018 08:58
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Προτεραιότητα για την αμυντική συνεργασία Μόσχας - Άγκυρας χαρακτήρισε την παράδοση των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η προτεραιότητα στη συνεργασία Ρωσίας - Τουρκίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο κ. Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά κατά τη συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.

EURONEWS

Για το ίδιο ζήτημα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του, δήλωσε πως η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα εξάλλου ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου της Τουρκίας με κατασκευαστή τη ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom -την έναρξη της κατασκευής του οποίου κήρυξε επισήμως μαζί με τον κ. Ερντογάν- θα τεθεί σε λειτουργία το 2023. Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 20 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή