British Airways: Μέχρι την Παρασκευή η εξομάλυνση των πτήσεων

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 12:21
A- A A+

Μέχρι την Παρασκευή θα έχει εξομαλυνθεί η κίνηση των αεροσκαφών, ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways, μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν τις οκτώ τελευταίες ημέρες, με την ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών μέτρων στα αεροδρόμια της χώρας.

Η British Airways συνιστά στους ταξιδιώτες να κάνουν check-in μέσω του Internet, για να αποφευχθούν οι ουρές στα γκισέ των αεροδρομίων, αλλά και για να ενημερωθούν σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, που αφορούν στις χειραποσκευές τους.

Στο μεταξύ έρευνα διεξάγει η Αστυνομία της Βρετανίας, για το πώς ένα παιδί 12 ετών κατάφερε να ανεβεί σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο του Gatwick, χωρίς διαβατήριο και κάρτα επιβίβασης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί.

Το παιδί, που έφυγε από φιλανθρωπικό ίδρυμα της Δυτικής Αγλίας, επιβιβάστηκε σε τραίνο για το Λονδίνο και τελικά μπήκε σε αεροσκάφος της Monarch Airlines, που πραγματοποιούσε πτήση για τη Λισαβώνα της Πορτογαλίας.

Μπόρεσε να περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και να μπει στο αεροσκάφος, πριν τη διαπίστωση ότι δεν είχε κάρτα επιβίβασης ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή