«Παρών» ο Αλαφούζος στη συνάντηση για τηλεοπτικά και αδειοδότηση

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 20:15
UPD:20:17
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
A- A A+

Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου ήταν η είδηση στη σημερινή συνάντηση των τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ της Super League.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού μετά από πολλούς μήνες έκανε την επανεμφάνισή του σε υπόθεση που αφορά άμεσα την ομάδα του, γεγονός που ερμηνεύτηκε ότι έστω και την ύστατη ώρα αποφάσισε να «επανεργοποιηθεί» και να την βοηθήσει έτσι ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το σχέδιο των ομάδων που δεν έχουν κλείσει ακόμη κάποιο τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι γνωστό εδώ και μέρες. Στόχος τους είναι να πετύχουν την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν, καθώς δεν μπορούν επί του παρόντος να παρουσιάσουν εγγυημένο πλάνο βιωσιμότητας ενόψει της νέας περιόδου.

Η UEFA έδωσε παράταση 15 ημερών για να μπορέσουν οι ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα να διακανονίσουν τις οφειλές τους, οπότε θα ακολουθήσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Super League (πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα) για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Πριν  από αυτό πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα (2/04) στα γραφεία του συνεταιρισμού συνάντηση των ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Φυσικά αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη στους παρευρισκόμενους ήταν η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου. Αυτό δείχνει το ποσό σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό να σταθεί στο πλευρό των υπολοίπων ΠΑΕ, προκειμένου να βρουν ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο και φυσικά να τις έχει με το μέρος του σε περίπτωση που χρειαστεί νέα ψηφοφορία εντός της λίγκας για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού.

Εκτός από τον Παναθηναϊκό, οι υπόλοιπες τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ είναι οι Ξάνθη, Απόλλων, Πλατανιάς, Κέρκυρα, Λαμία, Παναιτωλικός και Ατρόμητος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η ΠΑΕ Άρης (διά του ιδιοκτήτη της, Θόδωρου Καρυπίδη) που είναι επίσης στο πλευρό τους ενόψει της επόμενης σεζόν, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι μαζί τους θα έχουν και τον ΟΦΗ με τον οποίο υπήρξε επίσης επαφή.

Η Ξάνθη διαχώρισε την θέση της, πιθανότατα διότι θα αναζητήσει μόνη της τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Άπαντες, πλην της ακριτικής ομάδας, συμφώνησαν ότι θα κινηθούν από κοινού ώστε να βρεθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους Αλαφούζο, Σπανό, Μονεμβασιώτη και Καρυπίδη για να έρθουν σε επαφή με τα κανάλια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις