Αντίδραση Βενιζέλου στην πρόταση Πολύδωρα

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2006 18:16
A- A A+

Αντιδρώντας στην επιστολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης για το θέμα των διαδηλώσεων, ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγόρησε τον κ. Πολύδωρα για εμπλοκή του «κατά τρόπο θεσμικά απαράδεκτο» στην προεκλογική αντιπαράθεση των δημοτικών εκλογών της Αθήνας και υποστήριξη «με πολιτικά άτεχνο και συνταγματικά επικίνδυνο τρόπο», θέσεων και προτάσεων του υποψηφίου της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Όσο για την ουσία της πρότασης του υπουργού, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως «ένας υπεύθυνος και σύγχρονος αστυνομικός σχεδιασμός μπορεί, εάν θέλει, να ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια του Συντάγματος».

«Δυστυχώς όμως», συνέχισε, «η πρακτική της Αστυνομίας, πολιτικός προϊστάμενος της οποίας είναι ο ίδιος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις, συχνά πλέον ακραίες».

Και ο κ. Βενιζέλος κατέληξε λέγοντας: «Αντί να απευθύνει τέτοιου είδους επιστολές επιδιώκοντας δήθεν πολιτική και κοινωνική συναίνεση και στην πραγματικότητα αναζητώντας προσχήματα και άλλοθι, ο κ. Πολύδωρας καλείται να έρθει στη Βουλή ώστε στον δημοκρατικά πρέποντα τόπο να δώσει τις εξηγήσεις που οφείλει και να ακούσει και την κριτική και τις θέσεις της αντιπολίτευσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή