Euroleague: Ο Ντόντσιτς δίνει στη Ρεάλ το πλεονέκτημα έδρας

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 23:31
UPD:23:48
INTIME SPORTS/INTIMEsports

Ολυμπιακός - Μάλαγα.

A- A A+

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη που ήθελε για να παραμείνει τέταρτη, καθώς άλωσε την έδρα του Ερυθρού Αστέρα επικρατώντας των Σέρβων με 82-79 στο Βελιγράδι, ύστερα από ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι που είχε την υπογραφή του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο νεαρός Σλοβένος, που όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ώρες η μητέρα του θα παίζει στο NBA την επόμενη περίοδο, ήταν (ως συνήθως) ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τη «βασίλισσα» κι εκείνος που τη διατήρησε στην τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, χάρη στο τρίποντο που πέτυχε ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε ξεφύγει με 79-75 στα 40΄΄ πριν το φινάλε, όμως οι γηπεδούχοι με σερί 4-0 ισοφάρισαν κι όλα έδειχναν μια δεύτερη παράταση απόψε, μετά τον αγώνα Μάλαγα-Ολυμπιακός.

Στα 5.9΄΄ για το τέλος η μπάλα πήγε στα σίγουρα χέρια του Ντόντσιτς, που με «σταυρωτή» ντρίμπλα στον Ντόμπριτς κι ένα βήμα πίσω έστειλε την μπάλα στο καλάθι του Αστέρα για το τελικό 82-79.

Στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο απέναντι στην «αδιάφορη» ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κατόρθωσε να τη νικήσει με 85-73, παραμένοντας στην έκτη θέση.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άνοιξε τη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, με τους Ρώσους να μην καταφέρουν να επιστρέψουν. Ο Κέβιν Πάνγκος οδήγησε τους νικητές, καθώς εκτός από τους 15 πόντους που σημείωσε, μοίρασε και 11 ασίστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις