Όταν οι βόμβες ενισχύουν τη Χεζμπολάχ

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 20:18
UPD:21:39

A- A A+

Σύμφωνα με τη δέσμευση του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, η Χεζμπολάχ άρχισε σήμερα τη διανομή χρημάτων στους κατοίκους του νότιου Λιβάνου των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, εδραιώνοντας έτσι την υποστήριξη των πολιτών προς τη σιιτική οργάνωση.

«Ο κόσμος ήδη πίστευε στη Χεζμπολάχ, αυτό θα ενισχύσει την πίστη του», δήλωσε ένας 27χρονος Λιβανέζος κρατώντας στο χέρι του 12.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα που του είχε δώσει η Χεζμπολάχ.

Ήδη ισραηλινοί και αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι η Χεζμπολάχ θα αυξήσει τη δημοφιλία της, σπεύδοντας άμεσα στο πλευρό των πληγέντων από τους βομβαρδισμούς και διανέμοντας χρήματα του Ιράν.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει γνωστοποιήσει από πού προέρχονται οι πόροι για τις αποζημιώσεις των κατοίκων.

Από τους βομβαρδισμούς έχουν πληγεί περίπου 30.000 σπίτια, εκ των οποίων το ένα τέταρτο βρίσκεται στα πυκνοκατοικημένα νότια προάστια της Βηρυτού. Το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. δολάρια.

Και ενώ η Χεζμπολάχ μοιράζει χρήματα στα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών, η κυβέρνηση του Λιβάνου –πόσο μάλλον η διεθνής κοινότητα που αρκείται στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας- δεν έχει προβεί σε καμία ανάλογη ενέργεια, αναδεικνύοντας τη σιιτική οργάνωση ως το μόνο προστάτη, τη μόνη ελπίδα, των κατοίκων που έχουν χάσει όλο το βιός τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή