Ο Μπους αποδοκίμασε τη δικαστική απόφαση για τη διακοπή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2006 21:35
UPD:21:36
A- A A+

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε σήμερα έφεση επί της δικαστικής απόφασης που διέτασσε την άμεση διακοπή του αντιτρομοκρατικού προγράμματος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΝSA) βάσει του οποίου γίνονταν παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, από το Κάμπ Ντέιβιντ αποδοκίμασε έντονα την απόφαση της δικαστού Αννα Ντιγκς Τέιλορ που ζήτησε τη διακοπή των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/17/1228928.htm , οι οποίες σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, γίνονταν στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος Μπους σε δηλώσεις του στιγμάτισε «όσους δεν κατανοούν την φύση που έχει ο κόσμος» σήμερα, λέγοντας ότι αυτοί που μιλούν για παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής, «δεν καταλαβαίνουν ότι ο ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο». «Η χώρα μας είναι σε πόλεμο και πρέπει να δίνουμε σε αυτούς που έχουν την ευθύνη της προστασίας των ΗΠΑ τα απαραίτητα εργαλεία για να προστατέψουν τη χώρα σε καιρό πολέμου», τόνισε χαρακτηριστικά

«Αποδοκιμάζω με έντονο τρόπο τη δικαστική αυτή απόφαση. Γι αυτόν τον λόγο, έδωσα την εντολή στο υπουργείο της Δικαιοσύνης να καταθέσει, αμέσως, έφεση. Πιστεύω δε ότι θα δικαιωθεί αυτή η έφεση», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε ομάδα δημοσιογράφων στο Καμπ Ντέηβιντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή