Εκτός των προθέσεων της Αθήνας η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στον Λίβανο

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 16:34
A- A A+

Η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στον Λίβανο είναι εκτός των προθέσεων της ελληνικής πλευράς, η οποία προσανατολίζεται σε μια συνεισφορά μιας φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού, μιας εξειδικευμένης μονάδας βατραχανθρώπων, καθώς και ενός ορισμένου αριθμού στελεχών για την εύρυθμη λειτουργία της στρατιωτικής διοίκησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς γιατί στους σταθμούς της περιοδείας της κας Μπακογιάννη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/21/1229757.htm δεν συμπεριλαμβάνεται η Δαμασκός, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν κρίθηκε ώριμη η στιγμή για μια επίσκεψη στη Συρία και υπενθύμισε ότι πριν από δέκα ημέρες η υπουργός είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον σύρο υπουργό Πληροφοριών.

Η κα Μπακογιάννη αρχίζει αύριο περιοδεία στη Μέση Ανατολή, περιοδεία η οποία σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αθήνας για τις εξελίξεις στην περιοχή, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αύριο το πρωί η ΥΠΕΞ θα έχει συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή