Basketball Champions League: Βλέπει τους ημιτελικούς η ΑΕΚ

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 21:33
UPD:21:40
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για το Final 4 του Basketball Champions League, επικρατώντας της Στρασμπούρ με 78-69 ενώπιον 12.000 φίλων της, στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση καλείται να υπερασπιστεί τη διαφορά των 9 πόντων τη Μ. Τετάρτη (4/4) στο Στρασβούργο, δηλαδή την ημέρα που θα συμπληρώνονται 50 έτη από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, κακή στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψε το -5 που είχε βρεθεί να χάνει από τους Γάλλους, με οδηγούς τους Ξανθόπουλο και Βασιλόπουλο. Πρώτοι σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Κέβιν Πάντερ με 15 και οι Ντούσαν Σάκοτα, Μάνι Χάρις με 12 πόντους ο καθένας.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 41-33 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι στην τρίτη περίοδο επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ επιπολαιότητας. Οι Γάλλοι πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Μποστ και έφτασαν στο +5 (50-55), με τον Ράιτ να κάνει μεγάλη ζημιά.

Με γκολ-φάουλ του Πάντερ και τρίποντο του Σάκοτα η ΑΕΚ ξαναπέρασε μπροστά (68-64), άρχισε να παίζει καλή άμυνα και με τον κόσμο της να μπαίνει στο παιχνίδι ξέφυγε 75-66, διαφορά που παρέμεινε ίδια ως το τέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις