Το πρόγραμμα επίσκεψης της ΥΠΕΞ σε Κύπρο, Λίβανο, Ιορδανία, Ισραήλ

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2006 20:00
A- A A+

Η Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποιεί από αύριο, Τρίτη 22 έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2006, επίσκεψη στην Κύπρο, το Λίβανο, την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται λίγες μόνον μέρες μετά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της Απόφασης 1701 σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο και ενόψει της ανάληψης από 1ης Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα, της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας από τη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

- Τρίτη, 22 Αυγούστου 2006: Αναχώρηση το απόγευμα για την Λευκωσία, όπου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, θα παραθέσει στην Προεδρική κατοικία δείπνο εργασίας προς τιμήν της Υπουργού των Εξωτερικών.

- Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006: Αναχώρηση το πρωί από την Λευκωσία για την Βηρυτό, όπου η Υπουργός των Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Fuad Siniora, τον Πρόεδρο της Βουλής, N. Berri, τον Υπουργό Εξωτερικών, Fawzi Salloukh, και τον Υπουργό Πολιτισμού, Tareq Mitri. Επίσης, αναμένεται να συναντηθεί και με τον Μητροπολίτη Βηρυτού Elia.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κα Μπακογιάννη θα αναχωρήσει για την Στην ιορδανική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Abdelelah Al-Khatib. Επίσης, η Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Mahmoud Abbas.

- Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006: Η κα Ντόρα Μπακογιάννη, θα γίνει δεκτή σε ακρόαση από τον Βασιλέα της Ιορδανίας Abdallah II και θα συναντηθεί με τον Ιορδανό Πρωθυπουργό, Marouf Suleiman Bakhit.

Επίσης στην ιορδανική πρωτεύουσα αναμένεται να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Φιλαδελφειας Βενέδικτο.

Τις πρώτες απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας, η κα Μπακογιάννη θα αναχωρήσει για το Ισραήλ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Ehud Olmert, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Shimon Peres, και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Amir Peretz.

- Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2006: Το πρωί της Παρασκευής, η Υπουργός των Εξωτερικών του Ισραήλ, Tzipi Livni, θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τιμήν της κας Μπακογιάννη. Κατά την παραμονή της στο Ισραήλ, η Υπουργός Εξωτερικών, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, αναμένεται να συναντηθεί επίσης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή