Δ. Βίτσας: Προσπάθεια για συμφωνία με Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα για το μεταναστευτικό

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 17:51
UPD:17:53
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σύναψη συμφωνίας με τις Ιταλία, Ισπανία και Μάλτα, για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος αναμένεται να προσπαθήσει η Ελλάδα σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου, ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι η χώρα μας θα θέσει στην Κομισιόν ζητήματα που αφορούν την κατανομή του βάρους του προσφυγικού καθώς και τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος απονομής ασύλου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν βρεθεί κοινές συνισταμένες με τις υπόλοιπες τρεις χώρες, ωστόσο το ζήτημα θα συζητηθεί τον Ιούνιο στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, καθώς ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας του πολιτικού σκηνικού στην Ιταλία.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίτσας, τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου και της Λέβου , αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, ενώ η κατάσταση είναι καλύτερη στη Χίο, στην Κω και στη Λέρο.

Την ίδια ώρα, όπως είπε, εξετάζεται ένα σχέδιο αποσυμπίεσης των νησιών, καθώς επίσης και μία συνάντηση με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών των περιοχών με σκοπό την επίτευξη συνεννόησης με βάση την ισορροπία των δικαιωμάτων, τόσο των προσφύγων, όσο και των ντόπιων.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή