Εντός επτά ημερών η απόφαση για την ένσταση κατά της κράτησης των στρατιωτικών

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 16:39
UPD:16:44
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια και πάλι αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

A- A A+

Εντός επτά ημερών αναμένεται η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης επί της ένστασης που κατέθεσαν οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατά της αρνητικής απόφασης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.

Το αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια και πάλι αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική επικοινωνία των οικογενειών με τους δύο κρατούμενους, ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο το επισκεπτήριο στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Συσχετίζει τους στρατιωτικούς με του «8» ο Ερντογάν

Δηλώσεις για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας.

«Εγώ δεν είμαι υπεράνω του νόμου στην Τουρκία. Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση της τουρκικής δικαιοσύνης» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιώτες». 

Δ. Τζανακόπουλος: Να συμμορφωθεί η Τουρκία

Την «κωλυσιεργία» που επιδεικνύει η τουρκική πλευρά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης στηλίτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας την ελπίδα να «συμμορφωθεί» η Άγκυρα μετά και από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και της Συνόδου της Βάρνας.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί και να αναγνωρίσει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε τελέση παράνομης πράξης πίσω από την άνευ δόλου είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη και να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απάντησε πως «φυσικά δεν υπάρχει κάτι» και «αυτό το γνωρίζουν και στην Τουρκία». «Εκτιμώ και το γνωρίζει και ο εισαγγελέας και γι' αυτό το λόγο επιχειρεί τις καθυστερήσεις διαφορετικά θα είχε ενημερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για το κατηγορητήριο και θα είχε προχωρήσει ποινική διαδικασία» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή