Επιστολή Γ. Καμίνη στον Αλ. Τσίπρα για τη διακίνηση ναρκωτικών στην Αθήνα

«Η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 12:35
UPD:12:37
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα, ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι η δημόσια διακίνηση και χρήση ναρκωτικών στην Αθήνα «έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» με κεντρικές γειτονιές να έχουν μετατραπεί σε χώρους εμπορίας ναρκωτικών.

Υποστηρίζει ακόμη πως τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη είτε δεν έχουν σχέδιο, είτε δείχνουν εντελώς απρόθυμα να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. «Μετά τα όσα συζητήσαμε στην προ ενός έτους μεταξύ μας συνάντηση, σας επισημαίνω ότι δυστυχώς η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται. Διαπιστώνω ότι το υπουργείο Υγείας στερείται κάθε σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνει εντελώς απρόθυμη να ασκήσει τα καθήκοντά της» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην επιστολή του, την οποία συνυπογράφουν 18 Αθηναίοι που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι η αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης «είναι ζήτημα κοινωνικής πολιτικής, δημόσιας υγείας και ασφάλειας και απαιτεί στενή και αξιόπιστη συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης».

Ζητεί  τέλος από τον Πρωθυπουργό η ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύσει τους πολίτες από το εμπόριο ναρκωτικών, η διάθεση υποκαταστάτων να γίνεται μέσα στα νοσοκομεία, καθώς και να θεσμοθετηθεί η λειτουργία κλειστών χώρων χρήσης ναρκωτικών ουσιών κάτω από ιατρική επιτήρηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή