Βουλή: Θεατρική παράσταση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Στην Αίθουσα της Γερουσίας
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 20:46
UPD:21:41
A- A A+

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η αίθουσα Γερουσίας της Βουλής μετατράπηκε σήμερα σε ένα «ζωντανό» σκηνικό, καθώς εκεί παρουσιάστηκε το βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών έργο «Εκτός ύλης» ή «Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή.

Πρωταγωνίστησε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και συμμετείχαν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Μουταφτσής και Τάσος Κονταράτος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Η παράσταση έγινε σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Βουλής, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη των Theater Labs, Μπάμπη Αρώνη.

SOOC/MENELAOS MYRILLAS

Η υπόθεση του έργου τοποθετεί τη δράση της στο ελληνικό κοινοβούλιο, όπου ένας υπουργός -ενώπιον συναδέλφων του- λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το αξίωμά του, εκφράζει μια ειλικρινή συγγνώμη προς όλους, αλλά κυρίως προς τον ελληνικό λαό που πάντα είναι πρόθυμος να εναποθέσει τις ελπίδες της σωτηρίας του σε τρίτους.

Παραδέχεται λάθη, παρατυπίες, υποσχέσεις που κατέληξαν σε ηχηρά ψεύδη και ομολογεί, ενώπιον όλων, πως η υποδούλωσή του στις δυνάμεις της εξουσίας και του χρήματος επηρέασε αρνητικά την κοινωνία στην οποία ζει, αλλά και την ίδια του τη ζωή, κάνοντάς τον να χάσει ό,τι πιο πολύτιμο για κάθε άνθρωπο, τον εαυτό του.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής και θα μεταδοθεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της Βουλής.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς