Γιούνκερ: Ελπίζω να αφεθούν ελεύθεροι πριν από το Πάσχα οι δύο στρατιωτικοί

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 22:15
UPD:27/03/2018 00:47
REUTERS/STOYAN NENOV
A- A A+

Την επανεξέταση του ζητήματος κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην επίσημη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Ε.Ε. - Τουρκίας, στη Βάρνα.

«Ελπίζω ότι αυτό το θέμα θα τελειώσει πριν το Πάσχα, με δίκαιο τρόπο», σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι για να μπορέσει η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία είναι «απαραίτητο» να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επιπλέον, δήλωσε ότι θα ήθελε η Τουρκία να αποτελέσει έναν πραγματικό στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Ε.Ε. και η Τουρκία χρειάζεται να έχουν έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να εργαστούν μαζί.

«Είμαι αντίθετος με αυτούς που υποστηρίζουν, επιφανειακά μερικές φορές ή και δημαγωγικά ότι πρέπει να διακόψουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», ανέφερε ο Γιούνκερ, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων και ότι ο ίδιος πάντα υποστήριζε τις προσπάθειες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tέλος, αναφορικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ανησυχία των ευρωπαίων, τονίζοντας ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό.

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή