Επίσκεψη - έκπληξη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα;

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 18:57
UPD:19:20
REUTERS/KCNA
A- A A+

Επίσκεψη - έκπληξη στο Πεκίνο φέρεται να πραγματοποίησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πρώτο τέτοιο ταξίδι από το 2011, όταν και ανέλαβε την ηγεσία της χώρας, σύμφωνα με τρεις πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι, όπως το πόσο έμεινε στην Κίνα και ποιους συνάντησε, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Οι πηγές ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους λόγω της ευαισθησίας της υπόθεσης.

Ειδικό τρένο φέρεται να μετέφερε τον Κιμ διά μέσου της κινεζικής μεθοριακής πόλης Νταντόνγκ, σύμφωνα με ιαπωνικό πρακτορείο.

Το τρένο, το οποίο σε πλάνα της ιαπωνικής τηλεόρασης φάνηκε να εισέρχεται σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πεκίνο, μοιάζει πολύ με εκείνο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, λίγο πριν τον θάνατό του, το 2011, για να πραγματοποιήσει το ίδιο ταξίδι.

Η κίνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά την ενημέρωσή του από Νοτιοκορεάτες αξιωματούχους ότι ο ηγέτης Βόρειας Κορέας δέχεται να συζητήσει την εγκατάλειψη του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν, τον Απρίλιο, στη μεθοριακή ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να προετοιμάσουν τη μελλοντική συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή