Θρίαμβος του Φέτελ στη Μελβούρνη

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 09:54
UPD:12:37
REUTERS/LASZLO BALOGH
A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο θριαμβευτής του πρώτου γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που έγινε στη Μελβούρνη.

 

Αν και εκκίνησε πίσω από τους Λιούις Χάμιλτον και Κίμι Ραϊκόνεν, ο Γερμανός πιλότος της Ferrari πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στην πίστα του «Αλμπερτ Παρκ» και πήρε τη μεγάλη νίκη στην Αυστραλιανή μεγαλούπολη.

 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, ξεκίνησε από την pole position, παρ΄ όλα αυτά τερμάτισε στην 2η θέση, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν επίσης με Ferrari. Ο τελευταίος, μάλιστα, στέρησε έτσι από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο την δυνατότητα να γίνει ο πρώτος Αυστραλός που θα ανέβαινε στο βάθρο στον αγώνα της πατρίδας του.

 

Μέχρι το 1/3 του αγώνα ο Χάμιλτον είχε την πρωτοπορία, ωστόσο, η επιλογή των μηχανικών της Ferrari να αφήσουν τον Φέτελ για ακόμα έξι γύρους στην πίστα με τη φθαρμένη μαλακή γόμα, έδωσε το προβάδισμα στον Γερμανό έναντι της φρέσκιας μαλακής των Χάμιλτον και Ραϊκόνεν.

 

Το ρίσκο αυτό απέδωσε και σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις των Μάγκνουσεν και Γκροζάν χρειάστηκε η είσοδος του οχήματος ασφαλείας, το οποίο ανάγκασε τον Χάμιλτον να κατεβάσει ρυθμό και ταυτόχρονα έδωσε τη δυνατότητα στο Φέτελ να μπει στα πιτς και να επιστρέψει επικεφαλής στον αγώνα στον 32ο γύρο.

 

Από κει και πέρα στους 26 γύρους που απέμεναν, ο Βρετανός  πραγματοποίησε την ύστατη προσπάθεια για να «κλέψει» τη νίκη, μείωσε την απόσταση από τον Φέτελ στο ένα δευτερόλεπτο, αλλά ένα λάθος από την πλευρά του έδωσε τη δυνατότητα στον οδηγό της Ferrari να αυξήσει και πάλι την απόσταση στα 2.5 δευτερόλεπτα και τελικά να πάρει τη μεγάλη νίκη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις