Ευρωπαϊκές διακρίσεις για Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 23:19
UPD:23:20
wikipedia commons/Eusebius
A- A A+

Τον τίτλο του ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας κατέκτησε η Πάτρα, καθώς η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε μέρος στο σχετικό διαγωνιστικό πρόγραμμα «European Destinations Of Excellence» (EDEN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN) αποτελούν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της οποίας προωθούνται μοντέλα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βασικό χαρακτηριστικό των επιλεγμένων προορισμών είναι η δέσμευσή τους για την κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού.

«Πρόκειται για ένα τιμητικό τίτλο, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει και επίσημα ότι η Δυτική Ελλάδα κατατάσσεται επάξια στους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς προορισμούς», δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάρκεια της τελετής απονομής στις Βρυξέλλες.

Σε Ηγουμενίτσα, Βιέννη και Turda τα Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας

Σημαντική διάκριση έλαβε και η Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Η Βιέννη έλαβε το βραβείο European Mobility Week 2017 στην κατηγορία των μεγάλων δήμων, ενώ η Ηγουμενίτσα αναδείχτηκε νικήτρια στη νέα κατηγορία των μικρότερων κοινοτήτων (κάτω των 50.000 κατοίκων).

Το βραβείο Σχεδιασμού Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας έλαβε η Turda (Ρουμανία).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή