Συνάντηση Αλογοσκούφη-Κακλαμάνη

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2006 20:20
A- A A+

«Στο κομμάτι που αφορά τα έργα υποδομής, περίπου 127 εκατομμύρια ευρώ σχετικά με τη διπλή ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Συναποφασίσαμε με τον κ. Αλογοσκούφη να επαναλάβουμε τη συνάντηση, παρόντος ίσως και του Παναθηναϊκού, μετά από περίπου 20 μέρες φέρνοντας ο Δήμος, αλλά και εγώ προσωπικά, πρόταση για το ενδεχόμενο το έργο αυτό να γίνει ακόμη και με ΣΔΙΤ», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης υπέβαλε και αίτημα να γίνουν απαλλοτριώσεις δεσμευμένων ήδη από προηγούμενες δημοτικές αρχές χώρων, προκειμένου να μετατραπούν σε ελεύθερους. «Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί απεδέχθη το αίτημα, μέσα στα πλαίσια του νέου προϋπολογισμού του 2007, είτε με συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε. είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όχι βέβαια όλο το ποσόν, αλλά ένα σημαντικό.

Σε ό,τι αφορά την Κοινωνία της Πληροφορίας απεδέχθη να υπάρξει στενή συνεργασία και βοήθεια από την αρμόδια Γενική Γραμματεία για σχέδια που έχει ήδη υποβάλλει η παρούσα δημοτική αρχή καθώς και για άλλα που θα υποβληθούν.

Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να ελέγξουν κάποιο χρέος της Πολιτείας περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από το παράβολο των μεταναστών προς το Δήμο από το 2005 μέχρι σήμερα».

Ο υπουργός ανέφερε ότι συμφώνησαν να γίνει μια επιλογή κάποιων πλατειών της Αθήνας, στις οποίες θα επεκταθεί το πειραματικό πρόγραμμα με το δωρεάν ασύρματο γρήγορο Ιντερνετ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή