Ν. Κορέα: Ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου Λι Μιουνγκ-μπακ

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 17:36
UPD:17:39
REUTERS/KIM HONG-JI
A- A A+

Ένταλμα σύλληψης του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας Λι Μιουνγκ-μπακ για κατηγορίες σχετικές με διαφθορά εξέδωσε η νοτιοκορεατική Δικαιοσύνη, λίγες ημέρες μετά από μαραθώνια ανάκρισή του.

Ο 76χρονος επικεφαλής του νοτιοκορεατικού κράτους μεταξύ 2008 και 2013 είναι ο τελευταίος σε μία σειρά πρώην ηγετών της χώρας που εμπλέκεται σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος.

Οι εισαγγελείς εξέφρασαν φόβους ότι μπορεί να καταστρέψει αποδεικτικό υλικό εάν παραμείνει ελεύθερος, εξ ου και ζήτησαν τη σύλληψή του.

Εάν καταδικαστεί, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει συνολική ποινή κάθειρξης η οποία μπορεί να φτάσει και τα 45 χρόνια.

Ο κ. Λι, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα γίνει ο τέταρτος πρώην πρόεδρος της χώρας που θα συλληφθεί για υπόθεση διαφθοράς.

Στις κατηγορίες αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο όμιλος Samsung Group «αγόρασε» προεδρική χάρη το 2009 για τον επικεφαλής του, Λι Κουν-χε, ο οποίος είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και τού είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Ο πρώην πρόεδρος Λι κατηγορείται επίσης ότι δέχθηκε εκατομμύρια δολάρια από πρώην διευθύνοντα σύμβουλο κρατικού τραπεζικού ιδρύματος σε αντάλλαγμα για την προώθηση του τελευταίου στην ανώτατη αυτή στελεχική θέση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή