Συνάντηση Μπακογιάννη με το βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 13:17
A- A A+

Με το βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ συναντάται αυτή την ώρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, στο δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή. Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη θα αναχωρήσει για το Τελ - Αβίβ. Χθες και σήμερα η υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους της Μ. Νταλέμ, Ουρ. Λάσνικ, Φ. Σταϊνμάιγερ και τον Χαβιέ Σολάνα, ενόψει και του αυριανού έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες για την κρίση του Λιβάνου.

Κατά τις επαφές της ελληνίδας υπουργού στην Ιορδανία υπήρξε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη επιτάχυνσης της ανάπτυξης της πολυεθνικής δύναμης στο Λίβανο, βόρεια του ποταμού Λιτάνι.

Παράλληλα οι συνομιλητές της εξέφρασαν στην κ. Μπακογιάννη την εμπιστοσύνη της Ιορδανίας στον αξιόπιστο ρόλο της Ελλάδας και τις δυνατότητες που θα έχει ως προεδρεύουσα χώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας το Σεπτέμβριο.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια της ιορδανικής ηγεσίας και για την έγκαιρη θέση της χώρας μας υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός στο Λίβανο, την αποστολή των ελληνικών πλοίων για τον απεγκλωβισμό των ξένων πολιτών από το Λίβανο και για την αποστολή μιας φρεγάτας (σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας) ως μέτρο άρσης του αποκλεισμού του Λιβάνου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή