Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης η δίκη της Ηριάννας

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:26
UPD:17:27
INTIME NEWS/INTIMEnews

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή, οι οποίοι εχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και οπλοκατοχή.

Κατά την κατάθεσή τους οι γονείς των κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση.

«Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο» είπε η μητέρα του Περικλή, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μόλις συνελήφθη ο φίλος του Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (σ.σ. ο οποίος αθωώθηκε) ο ίδιος πήγε στον ανακριτή δηλώνοντας ότι θέλει να καταθέσει υπέρ του. 

«Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ήθελε να σπουδάσει, τελειώσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό. Ήταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η εμπλοκή των δύο κατηγορούμενων βασίζεται σε δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, τα  οποία εντοπίστηκαν μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

«Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί» ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστήριου.

Στην κατάθεσή του αστυνομικός υποστήριξε ότι «τα όπλα ήταν δέκα ημέρες στην ασφάλεια χωρίς επιτήρηση».

Σύζυγος Ηριάννας: Αδιανόητο να κατηγορείται η Ηριάννα

Κατά τη διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας και ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο να κατηγορείται η Ηριάννα για συμμετοχή στη ΣΠΦ.

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα, αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιάφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων απο τους Πυρήνες της Φωτιάς. Και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα», είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγός της.

Η δίκη θα συνεχιστεί  στις 10 Μάιου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή