Μάνη και Αρκαδία: Κάηκαν 80.000 στρέμματα και 100.000 ελαιόδεντρα

Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2006 19:21
A- A A+

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από τον συντονιστή του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, Ντίνο Ρόβλια, και τον Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Κουτσούκο επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Μάνης και της Αρκαδίας.

Μετά την επίσκεψη οι κ. Ρόβλιας και Κουτσούκος έκαναν λόγο για «εγκληματική αδιαφορία, πρωτοφανή ανεπάρκεια και κυβερνητική ευθύνη... Επισκεφθήκαμε τους Δήμους Γυθείου, Οιτύλου και Ανατολικής Μάνης. Η καμένη έκταση υπολογίζεται σε περίπου 80.000 στρέμματα. Ο αριθμός των ελαιόδεντρων που κάηκε υπολογίζεται περίπου στις 100.000. Χιλιάδες κατεστραμμένα μελίσσια και ανυπολόγιστες καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες θα συνεχιστούν, διότι υπάρχει έλλειψη τροφής για τα ζώα... Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει αναλυτικές εξηγήσεις για τις πτήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη Μάνη. Εάν δεν το κάνει άμεσα, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τα στοιχεία με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην περιοχή Μαίναλου Αρκαδίας καταγράφεται μεγάλη οικολογική καταστροφή, χωρίς ευτυχώς ζημίες περιουσιών... Η κυβέρνηση, αφού αρνείται να αναλάβει τις μέχρι τώρα ευθύνες της, οφείλει τουλάχιστον να αναλάβει τις επόμενες και συγκεκριμένα να λάβει άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών, την αποζημίωση των πληγέντων και την κάλυψη του απολεσθέντος εισοδήματος των αγροτών.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, πλέον, αφού ακόμα και ο εκ των συναρμοδίων υπουργών, υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, απέφυγε να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και βρήκε επικοινωνιακό καταφύγιο στη Νομαρχία Λακωνίας».

Και αντιπροσωπεία του Συνασπισμού επισκέφτηκε τις περιοχές της Αρεόπολης και του Γυθείου, και διαπίστωσε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανέτοιμος και εντελώς ανεπαρκής για να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή