Αλεξανδρούπολη: Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών στον Σύρο που είχε συλληφθεί ως τρομοκράτης

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 16:22
UPD:17:08
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακούργηματων Κομοτηνής ο 32χρονος Σύρος που είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 20 Οκτωβρίου, ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η συνήγορος του 32χρονου Τριανταφυλλιά Τσιουλπά, σημείωσε πως η δίκη «έγινε κατόπιν παραπεμπτικού βουλεύματος του συμβούλιου πλημελειοδικών Αλεξανδρούπολης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεων και εμπρησμών, ένταξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Με απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, εκρήξεις και εμπρησμούς, καταδικάστηκε με την ελάχιστη των ποινών, ήτοι 8 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις (ISIS)» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Τσιουλπά θα ασκηθεί έφεση «γιατί υπάρχει το έγγραφο της Interpol, το οποίο λέει ότι δεν είναι ISIS, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του ονόματός του με ταξιαρχίες που είναι χαρακτηρισμένες ως τρομοκρατικές, ότι σε κανένα βίντεο δεν απεικονίζεται ο ίδιος, δεν υπάρχουν αναφορές στο Facebook και δεν έχουν βρεθεί επαφές».

Παράλληλα, εκτιμά, πως τον «έκαψε» η «σπασμένη» διερμηνεία της αστυνομίας. «Ο διερμηνέας που δεν κατανοούσε τη γλώσσα, γνώριζε μόνο τα τουρκικά με αποτέλεσμα, ενώ στην αρχή αρνήθηκε τις κατηγορίες, του χρεώθηκαν πάρα πολλές, όπως το ότι είναι ISIS». είπε η συνήγορος του 32χρονου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή