Volkswagen: Ξυπνάει μνήμες τεσσάρων δεκαετιών

Το up! GTI τρίθυρο και πεντάθυρο στην ελληνική αγορά
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 09:38
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Το νέο up! GTI μας θυμίζει ότι πέρασαν 42 χρόνια μετά το ντεμπούτο του πρώτου Golf GTI. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και παρότι οι εποχές έχουν αλλάξει -το ίδιο και οι απαιτήσεις- τα δύο μοντέλα συνδέουν οι σχεδόν κοινές εξωτερικές διαστάσεις και οι ιπποδυνάμεις των κινητήρων.

Ο χαρακτήρας και η απόδοση των 115 ίππων του νέου up! GTI, με τελική στα 196 χλμ./ώρα, ευθυγραμμίζεται με το Golf GTI Mk1 που είχε παρουσιαστεί το 1976, με ισχύ 110 ίππων. Το νέο up! GTI συνεχίζει το δόγμα ενός κόμπακτ και ελαφρού GTI: με περίσσεια ισχύος, ζωηρή σχεδίαση, απολαυστική οδηγική ευχαρίστηση και υψηλή απόδοση. Το 1976 ένα κόμπακτ αυτοκίνητο όπως το Golf είχε το μέγεθος ενός σημερινού up! του 2018. Για την ακρίβεια το up! GTI έχει μήκος 3.600 χλστ., 1.478 χλστ. ύψος και 1.641 χλστ. πλάτος (δίχως τους εξωτερικούς καθρέπτες).

Το εσωτερικό του νέου μοντέλου είναι ανάλογα ευρύχωρο με του αυθεντικού GTI. Το απόβαρο είναι στα 1.070 κιλά συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παθητικής (αερόσακοι, χάλυβας υψηλής αντοχής) και ενεργητικής (ηλεκτρονικά συστήματα) ασφάλειας. Το μοντέλο κινεί ένας τρικύλινδρος κινητήρας TSI με χωρητικότητα 999 κ.εκ., με υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό, διπλό επικεφαλής εκκεντροφόρο και οδοντωτό ιμάντα χρονισμού. Το up! GTI διατίθεται με ένα συγκεκριμένο πακέτο στοιχείων που το κάνουν να ξεχωρίζει. Αυτά τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ηχοσύστημα Composition Phone, έξι ηχεία, σύστημα αυτόματου κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, προβολείς ομίχλης με στατικό φωτισμό στροφής και σπορ ρύθμιση πλαισίου.

Το up! GTI είναι διαθέσιμο με τη στάνταρ βαφή «pure white» σε τρίθυρο αμάξωμα από 15.620 ευρώ, ενώ η πεντάθυρη έκδοση ξεκινά από τις 15.990 ευρώ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή