Αντίδραση Λευκωσίας για την απονομή του επάθλου της F1 από τον Ταλάτ

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2006 13:18
A- A A+

Έντονη ήταν η αντίδραση της Λευκωσίας στην προκλητική ενέργεια των Τούρκων με την επίδοση του επάθλου του γκραν πρι της Φόρμουλα 1 στην Κωνσταντινούπολη, από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Μάλιστα ο Ταλάτ καλούμενος να επιδώσει το έπαθλο στο νικητή του αγώνα, αναγγέλθηκε ως πρόεδρος της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».

Ο Τύπος στα κατεχόμενα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός. Τόσο ο τουρκικός, όσο και ο τουρκοκυπριακός Τύπος δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι η τελετή της απονομής του βραβείου στον οδηγό της Φεράρι, Φελιπε Μάσα, μεταδόθηκε από 203 τηλεοπτικά κανάλια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου να αντιδράσει στην ανεπίτρεπτη αυτή εκτροπή -όπως είπε- ενώ σε παρόμοιο διάβημα θα προβεί και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

«Η τουρκική πλευρά εξαπάτησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα καθαρά αθλητικό γεγονός, χρησιμοποιώντας προκλητικά τεχνάσματα και καταφεύγοντας σε φαιδρές προπαγανδιστικές μεθόδους», παρατήρησε ο κ. Πασιαρδής και υπογράμμισε:

«Ο κ. Ταλάτ δεν είναι πολίτης ούτε αξιωματούχος της Τουρκίας, της διοργανώτριας χώρας, για να κληθεί να βραβεύσει το νικητή της Φόρμουλα 1. Εκτός και εάν ο ίδιος βέβαια θεωρεί τον εαυτό του Τούρκο πολίτη ή η ίδια η Τουρκία τον θεωρεί εκπρόσωπό της».

«Μπορεί όλη αυτή η προμελετημένη σκηνοθεσία να ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του κ. Ταλάτ και τις πολιτικές σκοπιμότητες της τουρκικής πλευράς. Δεν μπορεί όμως να ικανοποίησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η οποία οργάνωσε τη Φόρμουλα 1 και της οποίας νόμιμο μέλος από κυπριακής πλευράς είναι μόνο ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης.

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Ταλάτ θα συναντηθεί στην ¶γκυρα με τον τούρκο Πρόεδρο, Αχμέντ Σεζέρ, και αργότερα θα παραστεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή