ΗΠΑ : Συζήτηση εφ'όλης της ύλης του Γ. Παπανδρέου

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2001 08:45
A- A A+

Η ανάλυση της κατάστασης στα Βαλκάνια και η αναζήτηση λύσης στο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η στάση της Τουρκίας έναντι του μηχανισμού λειτουργίας της ευρωπαϊκής άμυνας, ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης διάρκειας 40 λεπτών, που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Πολ Γούλφοβιτς στο Πεντάγωνο, σήμερα τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, ότι η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται ευρύτερα για τις ευρωτουρκικές σχέσεις σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή άμυνα.

«Είναι ένα θέμα που απασχολεί τις ΗΠΑ και ήθελαν να ακούσουν και τις δικές μας απόψεις. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει λύση. Γίνονται προσπάθειες αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάτι συγκεκριμένο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ανέφερε ότι συζητήθηκαν επίσης οι διμερείς σχέσεις και κυρίως η πορεία της διαπραγμάτευσης της τεχνικής συμφωνίας (CTA) που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στο καθεστώς που θα διέπει τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ελλάδα, αλλά και τις ελληνικές στις ΗΠΑ.

Τέλος, εθίγη το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και η συνεργασία των δυο χωρών για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενώ ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν συζητήθηκαν τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, ούτε η πιθανότητα προμήθειας αμερικανικών οπλικών συστημάτων για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή