Κατάρρευση πεζογέφυρας στη Φλόριντα - Νεκροί και τραυματίες

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 20:38
UPD:23:31
REUTERS/SOCIAL MEDIA
A- A A+

Μία πεζογέφυρα κατέρρευσε, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, με τις αρχές να κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες, ενώ αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν την ύπαρξη νεκρών.

EURONEWS

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Mαϊάμι από τα συντρίμια έχει ανασυρθεί ένας νεκρός και 6 τραυματίες μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον που μίλησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό CBS Miami, οι νεκροί ενδέχεται να είναι από έξι έως και 10.

Η πεζογέφυρα, η οποία είχε εγκατασταθεί πριν από μόλις έξι ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της, κατέρρευσε περίπου στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στον χώρο του πανεπιστημίου βρίσκονταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλά ασθενοφόρα, καθώς και ειδικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων ατόμων φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γέφυρα ήταν κατασκευασμένη για να αντέξει στο πέρασμα τυφώνα κατηγορίας 5 και γεννώνται απορίες αναφορικά με τα αίτια της κατάρρευσης.

Η πεζογέφυρα συνέδεε τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή