Ένας υπέροχος, ψηφιακός κόσμος

Sponsored content
Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 10:32
A- A A+

Το νέο της κεντρικό μήνυμα, αλλά και την υπόσχεσή της να συμβάλει σε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, παρουσίασε η COSMOTE. Στη νέα της επικοινωνία, η εταιρεία δηλώνει την πίστη της στην τεχνολογία και τη δέσμευσή της να την κάνει προσιτή σε όλους. Στόχος είναι να περιοριστεί το ψηφιακό χάσμα στην ελληνική κοινωνία, ώστε να αποκτήσουν όλοι ισότιμη πρόσβαση στις δυνατότητες της νέας ψηφιακής εποχής.

Το όραμα της COSMOTE

«Η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο και τις ζωές των ανθρώπων με εκθετικούς ρυθμούς, ανοίγοντας νέους δρόμους δημιουργίας και ανάπτυξης. Η πρόσβαση στις δυνατότητές της από όλους, επηρεάζει την πρόοδο της κοινωνίας συνολικά» υπογραμμίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και προσθέτει ότι όραμα της COSMOTE είναι «να φέρουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε όλους τους Έλληνες, προσπερνώντας ανισότητες και εμπόδια, ώστε να μπορεί ο καθένας από εμάς να αξιοποιεί τις ευκαιρίες του σήμερα και να χτίζει ένα καλύτερο αύριο»

Η εταιρεία έχει θέσει μία σειρά προτεραιοτήτων προς την επίτευξη αυτού του στόχου:

  • Να απελευθερώσει την εμπειρία του Internet. Μέσα από τις επενδύσεις της κυρίως σε νέα δίκτυα και προηγμένες υποδομές, που το 2018 θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, αλλά και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, πακέτων και εργαλείων, επιδιώκει όλοι να μπορούν να είναι απρόσκοπτα συνδεδεμένοι, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε σημείο.  
  • Να κάνει την καθημερινότητα πιο απλή και πιο… ψηφιακή,  με νέα προϊόντα και έξυπνες λύσεις. Αναβαθμίζει συνεχώς τα κανάλια επικοινωνίας με τους πελάτες της, ώστε όλα να γίνονται πιο γρήγορα και ψηφιακά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ανανεωμένο MyCosmote app που επιτρέπει στους συνδρομητές να διαχειρίζονται όλες τις συνδέσεις τους από το κινητό. 
  • Στήριξη του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και του Δημόσιου τομέα. Προσφέρει τα ψηφιακά εργαλεία και τα εφόδια που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως το «Grow Your Business-Digital Training», το οποίο θα συνεχίσει και το 2018.
  • Στήριξη της κοινωνίας για τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Καθοριστικής σημασίας σε αυτό το πεδίο είναι πρωτοβουλίες, όπως της αυτές της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαίδευσης των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας. Επίσης, ενισχύει την ελληνική καινοτομία μέσα από πρωτοβουλίες όπως το COSMOTE Hackathon, που προγραμματίζεται εκ νέου το 2018. 
  • Να γίνει ο εργοδότης επιλογής της νέας ψηφιακής εποχής. Προσφέροντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση για την ψηφιακή εποχή και καλλιεργώντας μια κουλτούρα ανάπτυξης και μια στάση ζωής ανοιχτή στη μάθηση.

    Το εργαλείο του privilege walk
    Tο «privilege walk» είναι μια πρακτική άσκηση στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες, στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλο, σε μια ευθεία γραμμή. Ένας συντονιστής διατυπώνει φράσεις που αναφέρονται σε συνθήκες, καταστάσεις και ιδιότητες και ζητά από τους συμμετέχοντες να μετακινούνται βήματα εμπρός κάθε φορά που μια από τις φράσεις που ακούγονται τους αφορά.

    «Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάδειξης των κοινωνικών ανισοτήτων, μια άσκηση συνειδητοποίησης του τρόπου παραγωγής τους και αναδεικνύει την αναγκαιότητα για ρεαλιστικές δράσεις με στόχο ένα καλύτερο κόσμο, ένα νέο κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλους» σχολιάζει ο καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο καθηγητής επισημαίνει ακόμη πως «είναι δεδομένο ότι στις σημερινές κοινωνίες παράγονται συνεχώς νέες μορφές ανισότητας. Αυτές οι ανισότητες εξακολουθούν να βιώνονται ως ανεκτές διότι θεωρούνται ότι είναι φυσικές, ενώ αντίθετα έχουν κοινωνικά αίτια». Στο πλαίσιο αυτό, εξηγεί, οι νέες τεχνολογίες που παράγουν μια σειρά από τεράστιες αλλαγές, παράγουν, ταυτόχρονα, και κοινωνικές ανισότητες.

«Ενώ έχουμε τεχνολογίες που επιτρέπουν σε όλους, θεωρητικά, τη πρόσβαση στα αποτελέσματα, στα προϊόντα του ανθρώπινου πολιτισμού, δεν έχουμε τις κοινωνικές συνθήκες οι οποίες θα έδιναν σε όλους πρόσβαση στις τεχνολογίες αυτές» τονίζει, προσθέτοντας είναι αναγκαίες οι δράσεις, που θα έχουν ως στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων.

Tι έδειξε η πρωτότυπη βιωματική άσκηση της COSMOTE

Σε μία προσπάθεια να καταδείξει τις κοινωνικές και τεχνολογικές ανισότητες, που σχετίζονται με την πρόσβαση των Ελλήνων στα ψηφιακά μέσα, η COSMOTE παρουσίασε μία πρωτότυπη βιωματική άσκηση,  που χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό, ως εργαλείο ανάδειξης των κοινωνικών διαφορών και αξιοποιείται και στην Ελλάδα, για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα: με την τεχνολογία μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.     

 Στόχος της COSMOTE είναι να υπάρξουν προτάσεις για το πώς θα περιοριστεί το ψηφιακό χάσμα στην κοινωνία, με ίση πρόσβαση όλων στις δυνατότητες της νέας εποχής.

Στη βιωματική αυτή άσκηση, συμμετείχαν καθημερινοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικού υποβάθρου, αλλά με διαφορετικό βαθμό εξοικείωσης με τα ψηφιακά μέσα ή δυνατότητες πρόσβασης σε αυτά. Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς βίωσε ο καθένας τους την εμπειρία της άσκησης αυτής, που αποκαλείται privilege walk.  

Ελένη

COSMOTE

Μαρία

 

 

Ραφαηλία

Μαρία Κ.

 

 

«Το video της ενέργειας»

   

        

Προτεινόμενα για εσάς