Γ. Βασιλείου: Λύση του Κυπριακού για αξιοποίηση του αερίου

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:22
UPD:15/03/2018 09:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
A- A A+

Την άποψη ότι χωρίς λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα αξιοποίησης του φυσικού αερίου, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου το υπάρχον καθεστώς στην περιοχή εξυπηρετεί πάντα τον ισχυρότερο και «ο ισχυρότερος στη περιοχή μας αναμφισβήτητα είναι η Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διενέργεια γεωτρήσεων στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ ο κ. Βασιλείου τόνισε πως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικούς μήνες πως η Τουρκία θα επέμβαινε και ότι η ENI θα αποχωρούσε αναγκαστικά

«Αυτό το πολύ δυσάρεστο γεγονός θέλουμε να το ξεχνούμε και αρχίσαμε τώρα να θριαμβολογούμε, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να τα βάλει με την Exxon Mobil», πρόσθεσε .

EURONEWS

«Έχει, όμως, κανένας την ψευδαίσθηση ότι, εάν τελικά η Τουρκία θελήσει να δημιουργήσει προβλήματα, οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε σύγκρουση με την Τουρκία, για να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο της Κύπρου; Δεν μας επιτρέπεται να ξεχνάμε πως τα Ηνωμένα Έθνη, η Ε.Ε. και διάφορες άλλες χώρες περιορίστηκαν στο να εκφράσουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια τους για τις πράξεις της Τουρκίας, αλλά ταυτόχρονα μας είπαν πως ο μόνος τρόπος να λυθούν οι διαφορές είναι να βρούμε λύση στο Κυπριακό», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου κατά την παρουσίαση του δεύτερου τόμου της αυτοβιογραφίας του, με τίτλο: «Προεδρία: Οικοδομώντας το μέλλον», .

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή