Ερευνα για την απονομή του επάθλου της F1 από τον Ταλάτ διέταξε η FIA

Eνημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από Γκαμπάρι για τις επαφές μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 14:37
UPD:15:01
A- A A+

Πλήρη διερεύνηση διέταξε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αναφορικά με τις συνθήκες, υπό τις οποίες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προσκλήθηκε για την απονομή βραβείου στο νικητή του τουρκικού Grand Prix της F1 http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/08/28/1231976.htm .

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της FIA, σημειώνεται ότι «η πολιτική ουδετερότητα είναι θεμελιώδους σημασίας για το ρόλο της FIA ως διοικητικού οργάνου στο διεθνές σπορ αυτοκινήτου. Κανένας συμβιβασμός ή παραβίαση αυτής της ουδετερότητας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» .

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ερωτηθείς για την ενέργεια των Τούρκων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, παρατήρησε πως «με τέτοιες πρακτικές ασφαλώς δεν ανατρέπεται η διεθνής νομιμότητα».

Eν τω μεταξύ, ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, ενημερώνει αργά απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας για τα αποτελέσματα των επαφών του στην Κύπρο, καθώς και για την πορεία των επαφών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών μετά τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή