Δανός βουλευτής κατέθεσε μήνυση εναντίον της ισραηλινής ΥΠΕΞ

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2006 15:57
A- A A+

Δανός βουλευτής του αντιπολιτευόμενου αριστερού κόμματος, Ψηφοδέλτιο της Ενότητας, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον της ισραηλινής υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Δανία, για εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο.

«Εκπροσωπεί το κράτος του Ισραήλ, το οποίο διέπραξε χωρίς την παραμικρή αμφιβολία εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο, όπου τόσοι αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν, όπως στο χωριό Κάνα. Και εμείς έχουμε την υποχρέωση, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, να διώκουμε δικαστικά τους υπευθύνους εγκλημάτων πολέμου», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής και εκπρόσωπος του κόμματος Φρανκ ¶αεν.

Η μήνυση κατατέθηκε χθες, Δευτέρα, στο δανό εισαγγελέα που είναι αρμόδιος για ειδικές διεθνείς ποινικές υποθέσεις και «απερρίφθη σήμερα υπό το πρόσχημα ότι η υπουργός χαίρει διπλωματικής ασυλίας και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διώξεων», πρόσθεσε ο ¶αεν.

Εν τω μεταξύ στο Ισραήλ, την έντονη κριτική των πολιτικών δυνάμεων της χώρας έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για σύσταση διερευνητικής επιτροπής για τον πόλεμο στο Λίβανο, η οποία δεν έχει νομικές εξουσίες, και όχι κρατικής επιτροπής με πιο διευρυμένες εξουσίες από τους ισραηλινούς βουλευτές. Η κυβέρνηση κατηγορείται ότι με την αδύναμη αυτή επιτροπή προσπαθει να καλύψει τα σφάλματά της κατά την περίοδο του πολέμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή