Το Trio Stazo Mayor τιμά τον θρυλικό Luis Stazo

Στο Half Note, από 16 έως 19 Μαρτίου
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 09:30
A- A A+

Μέσα από τα φλογερά συναισθήματα, τη συγκίνηση και το πάθος του αισθαντικού αργεντίνικου τάνγκο, το Trio Stazo Mayor και οι σπουδαίοι χορευτές Pilar Alvarez και Claudio Hoffmann τιμούν τη μνήμη του μυθικού Luis Stazo, σε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για το Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17 - Μετς), από την Παρασκευή 16 έως και τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.

Ο Αργεντινός συνθέτης Luis Stazo (1930 - 2016) έχει γράψει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του αργεντίνικου τάνγκο, τόσο μέσα από το έργο του μαζί με τον José Libertella στο Sexteto Mayor που δημιούργησαν το 1973, όσο και ανεξάρτητα από αυτό, με τις περισσότερες από 200 σπουδαίες ενορχηστρώσεις, τις εμφανίσεις του σε όλες τις σκηνές του κόσμου, τους περισσότερους από 20 δίσκους του και με τις τεράστιες παραγωγές του Broadway που γνωρίσαμε και στην Ελλάδα, όπως το «Tango Argentino» και το «Tango pasión».

Ένα κορυφαίο σχήμα του τάνγκο 

Μετά τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του, José Libertella, ο Luis Stazo εγκατέλειψε το δημιούργημά του και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, όπου δημιούργησε το περίφημο σχήμα Stazo Mayor Τrio, που, κάποιες φορές, εμφανιζόταν και ως σεξτέτο και με το οποίο συνέχισε να εμφανίζεται σε όλον τον κόσμο και να δημιουργεί κορυφαία έργα, όπως τα «Carmencita» και «Tango Pasion - El ultimo tango» ανάμεσα σε άλλα, μέχρι τον θάνατό του.

Σε αυτό το σχήμα, πλάι του ήταν ο δεξιοτέχνης του μπαντονεόν, Christian Gerber, ο οποίος ηγείται του σχήματος μέχρι και σήμερα. Πλαισιωμένος από τον Αργεντινό πιανίστα Pablo Woizinski, που είναι από τους πιο δραστήριους μουσικούς στην Ευρώπη, και τον σπουδαίο βιολονίστα Bernhard von der Gabelentz, συνθέτουν ένα κορυφαίο σχήμα του τάνγκο.

KVKFOTOS
Από τα σημαντικότερα ζευγάρια χορευτών παγκοσμίως

Οι Αργεντινοί Pilar Alvarez και Claudio Hoffmann, που θα εμφανιστούν στην Αθήνα με το Stazo Mayor Trio, είναι από τα σημαντικότερα ζευγάρια χορευτών τάνγκο, παγκοσμίως. Χορευτές και σπουδαίοι χορογράφοι του tango, παλαιοί γνώριμοι του Luis Stazo από το «Tango pasion» που ήταν κορυφαίο ζευγάρι, ιδρυτές του Tangokinesis Company, αλλά και της κομπανίας Tango Express, δημιουργοί του «Tango Metropolis» και του «Tango & noche», είναι από τους σπουδαιότερους χορευτές του τάνγκο που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 19/3: έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr και viva.gr.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς