Διακόπηκε οριστικά το ντέρμπι της Τούμπας

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018 23:46
UPD:23:49
A- A A+

 

 

Τελικά αυτό το πρωτάθλημα εξελίσσεται στο πιο επεισοδιακό από καταβολής της Super League.

Ενώ το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ όδευε προς το 0-0, ακριβώς στο 90΄ διακόπηκε λόγω της απόφασης του διαιτητή Κομίνη, μετά από υπόδειξη του βοηθού του, να ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα!

Μετά από 2 και πλέον ώρες διαβουλεύσεων, ο ρέφερι του ντέρμπι αποφάσισε να διακόψει οριστικά το ματς, χωρίς να γνωρίζει κανείς προς το παρόν τι θα επακολουθήσει.

Ακριβώς στο 90΄ ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός του «Δικεφάλου του Βορρά» άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μπίσεσβαρ. Την ώρα που που παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν, όμως, ο βοηθός του Κομίνη, Ποντίκης, κάλεσε τον ρέφερι του αγώνα και με υπόδειξή του το τέρμα του Βαρέλα δε μέτρησε, καθώς ο Μαουρίσιο ήταν σε θέση οφσάιντ και ο διαιτητής έκρινε ότι επηρέαζε την φάση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελα διαμαρτυριών από την πλευρά των γηπεδούχων. Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο εκτός εαυτού και με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του καλούσε τους παίκτες της ομάδας του να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο κι ενώ τα πράγματα έδειχναν να ξεφεύγουν, με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να κινείται απειλητικά και προς τον πάγκο της ΑΕΚ, ο διαιτητής Κομίνης πήρε τους συνεργάτες του και κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια, όπου παρέμειναν και δεν ξαναβγήκαν ποτέ!.

Με την Τούμπα γεμάτη μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να μην αφαιρεθούν οι βαθμοί από τους Θεσσαλονικείς για τα γεγονότα με τον Ολυμπιακό, αλλά και να «σβηστεί» η ποινή των 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί, ο ΠΑΟΚ φάνηκε περισσότερο επηρρεασμένος από την αντίπαλό του, που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρο στόχο: να μην χάσει!

Με ασφυκτικό πρέσινγκ από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ντέρμπι, οι γραμμές της ήταν πολύ κοντά και δεν επέτρεψε στους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγάλουν επιθέσεις από τα άκρα, ενώ και από τον άξονα όσες φορές επιδίωξαν οι γηπεδούχοι να επιτεθούν, οι Σιμόες και Κονέ λειτούργησαν άψογα ανασταλτικά.

Η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου ανήκε στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη πολύ κοντά στο γκολ, με τον Αραούχο στο 14΄ να αστοχεί με το γυριστό σουτ που έπιασε μέσα στην περιοχή.

Μετά το 20΄ οι «ασπρόμαυροι» ισορρόπησαν κάπως το ματς και με τον Λημνιό από δεξιά προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά οι τελικές προσπάθειες του νεαρού παίκτη δεν ήταν οι καλύτερες.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο 45λεπτο δεν προσέφερε θέαμα στους 25.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς ήταν προφανές ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να ρισκάρει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα του ντέρμπι ήταν εντελώς διαφορετική στο δεύτερο μέρος, με τους Θεσσαλονικείς να αρχίσουν σιγά-σιγά να πιέζουν, καθώς ήταν αυτοί που «καίγονταν» περισσότερο για το «τρίποντο».

Η ομάδα του Λουτσέσκου «άγγιξε» το γκολ στο 52΄, όταν από λάθος συνεννόηση μεταξύ Βράνιες και Μπακάκη, ο Κάμπος βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά με προβολή αυτοθυσίας ο Λαμπρόπουλος απέτρεψε τα χειρότερα για την Ένωση.

Στο 62΄ ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε με το αριστερό χωρίς να αιφνιαστεί ο Μπάρκας, που μπλόκαρε.

Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ στο β΄ μέρος ήρθε στο 63΄ με τον Πασχαλάκη να διώχνει στη γωνία του το βολέ του Μπακασέτα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα, με τελικό αποδέκτη τον Πρίγιοβιτς το σουτ του οποίου στο 63΄ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα τελείωνε χωρίς τέρματα, στο 90΄ μετά από κόρνερ του ΠΑΟΚ, ο Βαρέλα άνοιξε το σκορ, αλλά το γκολ δε μέτρησε καθώς με υπόδειξη του βοηθού, Ποντίκη, ο Κομίνης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μαουρίσιο, που επηρέαζε την φάση.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους στον αγωνιστικό χώρο, με τον Κομίνη να μπαίνει στ΄ αποδυτήρια και το ντέρμπι να διακόπτεται για περισσότερο από 2 ώρες.

Τελικά τα τελευταία λεπτά δεν παίχτηκαν ποτέ και η τύχη του αγώνα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες

 

 


 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις