Σκληρή απάντηση υπουργών στον Γιώργο Παπανδρέου

Συνάντηση Καραμανλή με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2006 14:33
UPD:15:04
A- A A+

Η κυβέρνηση ασχολείται με το μέλλον του τόπου και εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του παρελθόντος, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Απαντώντας στη σκληρή κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση των Συντονιστών (φέρεται να έκανε λόγο για «μεθόδους διαρρηκτών» και «προστάτες τύπου σικελών μαφιόζων», ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ επιλέγει αυτό το δρόμο για να λύσει τα προβλήματά του». Παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει αναγνώριση από τους φορείς για τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο της οικονομίας και συμπλήρωσε: «Εχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα».

Απαντώντας στον κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, παρατήρησε πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «διάλεξε την εξαιρετικά εύκολη δουλειά να υβρίζει και μάλιστα με αγοραίο τρόπο». Το δύσκολο είναι, είπε, να έχει πολιτική και να την κάνει έργο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, υπογράμμισε πως την απάντηση στον κ. Γ. Παπανδρέου την έχει δώσει ο κ. Θ. Πάγκαλος και ανέφερε πως όλοι οι φορείς αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Σιούφας τόνισε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως συνεργάτες και συμβούλους τους κοινωνικούς εταίρους, γιατί όπως είπε, «έχουμε κοινούς στόχους».

Όπως σημείωσε, επιθυμία της κυβέρνησης είναι να γίνει η Βόρεια Ελλάδα κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πρόσθεσε πως η πολιτική της αποσκοπεί στην περιφερειακή ανάπτυξη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχουν, με βάση το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας, προχωρήσει 8.500 δράσεις και έργα ύψους 2 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι προωθούνται ακόμη δυο μέτρα για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά 4%, αλλά και για τη στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας και άλλων συναφών κλάδων.

Ο πρόεδρος του ΣΒBE Γιώργος Μυλωνάς υπογράμμισε ότι η επιχειρηματική κοινότητα έχει προσδοκίες και απαιτήσεις από την κυβέρνηση για την ανάπτυξη ολόκληρου του βορειοελλαδικού τόξου. Σημείωσε δε, ότι επιδιώκεται η ισόρροπη ανάπτυξη της βορείου Ελλάδος, να γίνει η Θεσσαλονίκη εκθεσιούπολη και να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα που έχουν οι επιχειρήσεις.

Ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του ΣΒΒΕ και όπως είπε ορισμένα θέματα έχουν ήδη δρομολογηθεί για να προσθέσει ότι χρειάζεται χρόνος για να βγουν συμπεράσματα για τα αποτελέσματα της πολιτικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή