Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Στ. Θεοδωράκη τη Δευτέρα

Επί τάπητος η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 13:02
UPD:13:14
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού θα έχει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενό της.

Υπενθυμίζεται ότι με την επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης ζητούσε από τον πρόεδρο της Βουλής τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία έχει καταθέσει το Ποτάμι από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση».

Πρότεινε ακόμη το Συμβούλιο να συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών: να συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό και να μετέχουν σε αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής της Ε.Υ.Π. και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή