Κυρ. Μητσοτάκης: Αλλεργία της κυβέρνησης στις επενδύσεις

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για διόρθωση ή αντιστάθμιση της επιβάρυνσης από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ»
Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 18:55
UPD:19:08
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει μεγάλη αλλεργία, αν όχι δυσανεξία, σε οποιουδήποτε είδους επένδυση», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, ενώ αναφερόμενος στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, διαβεβαίωσε καταστηματάρχες πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια «για τη διόρθωση ή αντιστάθμιση της μεγάλης αυτής επιβάρυνσης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συμμετείχε το πρωί της Τετάρτης στον επίσημο εορτασμό για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα στην πόλη της Ρόδου. Στη συνέχεια, περπάτησε στους δρόμους της πόλης και επισκέφθηκε μαγαζιά, όπου καταστηματάρχες του έθεσαν το ζήτημα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον χώρο του γκολφ Αφάντου, στον οποίο -όπως καταγγέλλει η Ν.Δ.-, ενώ είχε δρομολογηθεί επί κυβερνήσεώς της επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, «οι μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπαλτά, έχουν υπονομεύσει την υλοποίησή της». 

Σε σχετική του δήλωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα πως έχει μεγάλη αλλεργία, αν όχι δυσανεξία, σε οποιουδήποτε είδους επένδυση. Το απέδειξε και στην περίπτωση της περιοχής Αφάντου, που με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε αρχαιολογική ζώνη, την ίδια μέρα που ετοιμαζόταν η ολοκλήρωση της εκχώρησης της έκτασης στους δύο επενδυτές».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «με αυτές τις λογικές, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αν θέλουμε πραγματικά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της επικράτειας συνολικά, θα πρέπει οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι και να μην αλλάζουν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι «την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα επανέλθει η κανονικότητα στον τρόπο υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων. Και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκ των υστέρων παρεμβάσεις από καμία υπηρεσία, οι οποίες τελικά έχουν ως μόνο γνώμονα να μην προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις».

Ο ίδιος έκανε λόγο για αποκαρδιωτική εικόνα, σε μια περιοχή που θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη μια σημαντική επένδυση με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θέσεις απασχόλησης. «Και, αντί γι’ αυτό, βλέπουμε ερείπια και μία έκταση  η οποία παραμένει αναξιοποίητη. Την επόμενη των εκλογών αυτά θα σταματήσουν», συμπλήρωσε.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο ήταν η Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή