Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στο επίκεντρο των συνομιλιών Μπακογιάννη - Ναχαβαντιάν

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 15:14
A- A A+

Για τις εξελίξεις στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν συζήτησαν σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο αναπληρωτής του Ανώτατου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μοχάμεντ Ναχαβαντιάν.

Η υπουργός των Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ακούσει αναλυτικά τις θέσεις της Τεχεράνης στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την Ελλάδα την 1η Σεπτεμβρίου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ναχαβαντιάν δηλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Ιράν αντιμετωπίζει με θετικό τρόπο τη σχετική πρόταση της Ε.Ε., η οποία παρέχει κίνητρα στο Ιράν προκειμένου να διακόψει τη διαδικασία εμπλουτισμού ουρανίου και πρόσθεσε ότι τη βλέπει ως βάση για την έναρξη διαπραγμάτευσης και συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

«Αντί να δείχνουμε τόσο μεγάλη ευαισθησία στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες, ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Από μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση μπορεί να προκύψουν πολύ καλές προοπτικές. Το Ιράν είναι έτοιμο για άμεση έναρξη μιας συναινετικής συνεργασίας οπουδήποτε», σημείωσε ο κ. Ναχαβαντιαν, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις μπορούν να συμπεριλάβουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο κ. Ναχαβαντιάν εξήρε το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας -Ιράν και πρόσθεσε ότι στη συζήτηση με την κ. Μπακογιάννη αντηλλάγησαν απόψεις και για περιφερειακά ζητήματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή