Γ. Κουμουτσάκος: Απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 16:20
UPD:16:49
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Είναι απόλυτη προτεραιότητα να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα ακολουθούν. Όταν έρθει η ώρα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης που πρέπει να απαντηθούν».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε, ακόμη, ότι «δημιουργούνται πλέον υπόνοιες πως η Τουρκία τείνει να μετατρέψει την ομηρεία σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής».

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ., τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξεταστεί σοβαρά η σύσταση ενός Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου. «Αυτό θα είναι σημαντικό βήμα, σε επίπεδο σημειολογίας αλλά και ουσίας, για την ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Επιπλέον, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε η Ε.Ε. θα πρέπει να προστατεύσει τη διεθνή νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμώντας ότι η Τουρκία εκτός από αβέβαιος σύμμαχος γίνεται πλέον και εμπόδιο στην Ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική. «Για αυτό οφείλουμε να εμπλέξουμε τους Ευρωπαίους στην υπόθεση, πολύ περισσότερο απ΄ ότι συμβαίνει», σημείωσε.

Τέλος, επισήμανε ότι «είναι αδιανόητο η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι όμηρος της βούλησης της δύναμης που κατέχει παράνομα τμήμα εδάφους της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή