Βρετανία: Στην εντατική λόγω άγνωστης ουσίας ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 14:36
UPD:14:42
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Ο Σεργκέι Σκρίπαλ, 66 ετών, Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η κόρη του, Γιούλια, 30 ετών, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά την έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία στο Σαλίσμπουρι του Γουΐλτσαϊρ.

Η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει την άγνωστη ουσία η οποία προκάλεσε το πρόβλημα υγείας σε πατέρα και κόρη.

Ακόμη και ένας εκ των εργαζόμενων στη διακομιδή ασθενών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετά την επαφή του με τον Σκρίπαλ.

Ο απόστατος συνταγματάρχης Σκρίπαλ, αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, είχε καταδικαστεί από ρωσικό δικαστήριο σε 13 χρόνια κάθειρξη το 2006 και είχε φυλακιστεί.

Η κατηγορία ήταν ότι είχε αποκαλύψει την ταυτότητα Ρώσων πρακτόρων στην Ευρώπη στη βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών MI6.

EURONEWS

Τον Ιούλιο του 2010, ήταν ένας από τους τέσσερις καταδίκους τους οποίους η Μόσχα απελευθέρωσε σε ανταλλαγή με τους 10 Ρώσους πράκτορες που είχε συλλάβει το αμερικανικό FBI, στο πλαίσιο. Στη συνέχεια έφυγε για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ρωσία επέμεινε και την Τρίτη ότι δεν έχει «καμία πληροφορία» ως προς το ποια ουσία μπορεί να προκάλεσε το περιστατικό, δηλώνοντας ταυτόχρονα έτοιμη να συνεργαστεί στην αστυνομική έρευνα εάν της ζητηθεί.

Η σύζυγος, ο γιος και ο μεγαλύτερος αδελφός του Σεργκέι Σκρίπαλ έφυγαν όλοι από τη ζωή μέσα στην τελευταία διετία.

Η παμπ Bishop's Mill που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε το ζευγάρι έχει σφραγισθεί μετά το περιστατικό, αλλά δεν φαίνεται να μην υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή