TOR-M1 - Για σκευωρία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2006 16:40
A- A A+

Για σκευωρία στην υπόθεση των τραπεζικών λογαριασμών για τους ΤΟR - M1, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έγγραφα των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομίας, βάσει των οποίων διορίστηκε Ελβετός δικηγόρος ως παραστάτης του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να υποστηρίξει την αίτηση δικαστικής συνδρομής της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, για τη διερεύνηση των τραπεζικών λογαριασμών και των όσων περιλαμβάνονται σε δικογραφίες σχετικά με εξοπλιστικά θέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, στις αρχές Ιουλίου ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης είχε αρνηθεί ότι προσελήφθη δικηγόρος υπέρ της Βουλής, ενώ από τις 22/5/2006 υπάρχει έγγραφο του Υπουργού Οικονομίας στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για διορισμό του κ. Vincent Jeanneret ως δικηγόρου-νομικού παραστάτη του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης σε επιστολή του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελβετίας σχετικά με την αίτηση δικαστικής συνδρομής της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, με την οποία ζητούνται επιπρόσθετες πληροφορίες.

Όπως επισήμανε ο κ. Λοβέρδος, ο κ. Τραγάκης απάντησε στο ερωτηματολόγιο της Διεύθυνσης Διεθνούς Δικαστικής Συνδρομής του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης χωρίς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ελέγχεται για σκευωρία και καταστρατήγηση του Συντάγματος με την παράταση των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής τους θερινούς μήνες, ενώ όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το επερχόμενο άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών, οι οποίοι, όπως εκτίμησε, δεν δείχνουν την παραμικρή ανάμειξη πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε ότι θα ζητηθούν πολιτικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης, που -όπως είπε- «οδηγούν σε παραιτήσεις», λέγοντας μάλιστα ότι «πυκνώνουν» τα στοιχεία σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή