Θ. Θεοχαρόπουλος για ιταλικές εκλογές: Πρέπει να σταματήσει η ενίσχυση του εθνικολαϊκισμού

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 18:18
UPD:18:34
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τα αποτελέσματα των Ιταλικών εκλογών σχολίασε, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφέροντας ότι «οι υποχωρήσεις απέναντι στον εθνικισμό και τον λαϊκισμό οδηγούν τελικά στην επικράτησή τους».

Επιπλέον, o κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «η προσπάθεια ενσωμάτωσης και αφομοίωσης της Ακροδεξιάς από τη Δεξιά οδηγεί στη γιγάντωση και όχι στην περιθωριοποίηση του εθνικολαϊκισμού».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τη ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνεται η τάση που υπάρχει στην Ευρώπη και για αυτόν τον λόγο χρειάζονται άμεσα απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις όπως είναι το προσφυγικό και η μείωση των ανισοτήτων.

«Για να σταματήσει να ενισχύεται εθνικολαϊκισμός και ο αντιευρωπαϊσμός πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν στις αποφάσεις χωρίς αυτές να λαμβάνονται σε άτυπα εξωθεσμικά όργανα», προσθέτει ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να αλλάξει για να γίνει ξανά ελκυστική στους πολίτες.

«Όσοι ανήκουμε στον προοδευτικό χώρο οφείλουμε να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να δράσουμε άμεσα. Για να μην οδηγηθεί η Ευρώπη σε ένα σκοτεινό αύριο», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή