Τουλάχιστον ένα παιδί νεκρό από την επίθεση στην Καμπούλ

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 11:15
UPD:11:17
REUTERS/OMAR SOBHANI
A- A A+

Τουλάχιστον ένα παιδί σκοτώθηκε από τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα, που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε μια αυτοκινητοπομπή των διεθνών δυνάμεων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι. 

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας εννέα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV μετέδωσε ότι και ένα 11χρονο αγόρι που πουλούσε λαχανικά σκοτώθηκε από την επίθεση, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 14 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της Καμπούλ Μπασίρ Μουτζαχίντ, ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή που κινείτο στην πολυσύχναστη λεωφόρο Τζαλαλαμπάντ στην περιοχή Καμπλ Μπάι. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα οχήματα της ξένης αυτοκινητοπομπής δεν υπέστησαν ζημιές.

Εκπρόσωπος της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δήλωσε από την πλευρά του: «Έχουμε ενημερωθεί για το περιστατικό και εξετάζουμε την απάντησή μας».

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία διαπράχθηκε δύο ημέρες μετά την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, που οι ισλαμιστές αντάρτες απέρριψαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, DPA, AFP, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή