Δύο στελέχη του στρατού ξηράς συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 10:17
UPD:16:05
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Δύο στελέχη του στρατού ξηράς συνελήφθησαν από Τούρκους στον Έβρο, στη διάρκεια στρατιωτικής περιπολίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού την Πέμπτη στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Σε κυβερνητικό επίπεδο το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Άμυνας.

Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ οι δύο στρατιωτικοί είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Δ. Τζανακόπουλος: Περιμένουμε την επιστροφή των στρατιωτών μας

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τονίζοντας ότι  προέρχεται από ένα λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην περιοχή βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρεθηκαν από λάθος σε τουρκικό έδαφος .

Χαρακτήρισε απολύτως τυπικό το όλο θέμα, λέγοντας ότι θα γίνει μία δίκη για παράνομη είσοδο και αναμένουμε να επιστρέψουν άμεσα.

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την επιστροφή τους με ασφάλεια στη χώρα μας» είπε και χαρακτήρισε κατασκοπευτικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού τα περί διαπραγματεύσεων για πιθανές ανταλλαγές .

Όπως είπε οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή για άμεση διευθέτηση. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή