Παρβάνοφ σε Παπούλια: «Είστε η ζωντανή ιστορία του σχεδίου για τον αγωγό»

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 14:07
A- A A+

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε ο Βούλγαρος Πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ, αμέσως μετά την άφιξή του στην Ελλάδα για την τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο αντικείμενο την προώθηση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

«Η σημερινή ημέρα μπορεί να γίνει ιστορική αν τελικά καταφέρουμε και κάνουμε καλή δουλειά», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης του με τον κ. Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο, σημειώνοντας πως «υπάρχει η πολιτική βούληση, αλλά πρέπει να γίνουν κάποια βήματα από την εκτελεστική εξουσία».

«Για μένα σήμερα είναι μεγάλη ημέρα», απάντησε ο κ. Παπούλιας, «γιατί ως υπουργός Εξωτερικών είχα αρχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για την κατασκευή του αγωγού», εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία «να τελειώσουμε γρήγορα τις διαδικασίες, ως το τέλος του έτους, και να περάσουμε στην υλοποίηση».

«Είστε η ζωντανή ιστορία αυτού του σχεδίου», ανταπάντησε ο κ. Παρβάνοφ, κλείνοντας τη συνομιλία των δύο προέδρων ενώπιον του Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή