Καραμανλής: «Η Ρωσία εταίρος στρατηγικής σημασίας»

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 15:36
UPD:15:42
A- A A+

Η Ελλάδα θεωρεί τη Ρωσία «εταίρο στρατηγικής σημασίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης πως η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών της με τη Ρωσία, σε όλους τους τομείς, αλλά και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πούτιν στην αντιφώνησή του, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τα θερμά του λόγια και εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνάντηση, σημείωσε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. «Μας δίνεται -είπε- η δυνατότητα να συζητήσουμε διμερή, πολυμερή και διεθνή θέματα, καθώς και επίκαιρα προβλήματα της συνεργασίας μας, δίνοντας έμφαση κυρίως στα θέματα οικονομικής συνεργασίας».

Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Μετά το τέλος της συνάντησης αναμένεται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, και στις 16:00 θα αρχίσουν οι τριμερείς συνομιλίες για το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, ενώ στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμή των δύο προέδρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή